. Учитель року - 2011 - 12 Марта 2011 - Первомайский городской методический кабинет
Первомайский городской методический кабинет
Воскресенье, 19.05.2024, 00:17
ГлавнаяРегистрацияВход Приветствую Вас Гость | RSS

Block title

Статистика

Главная » 2011 » Март » 12 » Учитель року - 2011
16:18
Учитель року - 2011

Учителі! На вас стоять держави!

З кожним роком ускладнюються вимоги до шкільної освіти. Суспільству потрібна особистість, яка успішно зможе реалізувати набуті знання, досвід та навички на практиці. Учителі-ентузіасти, учителі-творці, усвідомлюючи цю головну освітню мету, постійно перебувають у педагогічному пошуку. Вони не хочуть бути нудними і непотрібними, вони постійно вигадують щось нове і цікаве, а ще – випробовують свої сили у професійних конкурсах.

Всеукраїнський конкурс «Учитель року» проводиться в Україні за Указом Президента та Постановою Кабінету Міністрів з 1995 року. Його мета - виявити та підтримати вчителів, які творчо працюють, підвищити їхню професійну майстерність, популяризувати педагогічні здобутки кращих учителів України. Щорічно Міністерство освіти і науки України проголошує 5 номінацій для проведення цього конкурсу. Для багатьох відомих сьогодні в нашому місті вчителів участь у конкурсі стала школою лідерства та педагогічної кар'єри.

Представляємо Вашій увазі сторінки із щоденника обласного туру Всеукраїнського конкурсу "Учитель року - 2011". Назвемо їх «Шлях до педагогічного олімпу»   

19.12.2010  року за результатами І (міського) туру Конкурсу переможці в номінації "Початкові класи" були представлені до участі в ІІ (обласному) турі Конкурсу. Це Ступак Олена Борисівна (Золотівська багатопрофільна гімназія), Побочна Олена Володимирівна (Первомайська багатопрофільна гімназія) -  вчителі, безмежно закохані у свою професію, педагоги  за покликанням.

26.01.2011 року в Луганському обласному інституті післядипломної педагогічної освіти  було проведено фаховий письмовий екзамен з педагогіки, психології, методики початкового навчання, де брали участь 28 кращих вчителів початкових класів області, що надіслали матеріали, як переможці районних та міських етапів. Наші конкурсанти з успіхом витримали екзамен та увійшли до шістки фіналістів, що продовжили боротьбу за перемогу.

15.01.2011 року конкурсанти презентували власний педагогічний досвід, демонстрували свої професійні здобутки, давали майстер-класи реалізації  педагогічної ідеї щодо підвищення ефективності навчально-виховного процесу в початковій школі «Я роблю це так». Між собою змагались талановиті, творчі, прогресивні вчителі навчальних закладів  Сєвєродонецької, Первомайської, Лисичанської, Краснолуцької міських рад та Кремінського району.  Саме в цей день Ступак О.Б. та Побочна О.В.  змогли показати не тільки фахову майстерність, а й  високий рівень володіння сучасними інформаційно-комунікативними технологіями, що на даному етапі розвитку освіти в Україні вважається принципово необхідним, і є найперспективнішим напрямком її прогресу й удосконалення.

02.02.2011 року вчителі проявляли свою майстерність у проведенні уроку в Луганській спеціалізованій школі №5 та робили його самоаналіз. Клас, тема уроку та час його проведення визначалися напередодні жеребкуванням.  Журі конкурсу вважає цей етап найважливішим, адже урок – це серцевина творчості вчителя, джерело його педагогічного натхнення, його мистецький почерк. Олена Борисівна й Олена Володимирівна - знавці дитячої душі, новатори пошуку найкращих прийомів навчання, надзвичайно енергійні особистості, під час уроку вони відкрили своє серце учням, яких бачили вперше, з легкістю чарівника зацікавили до пізнання невідомого. І діти щиро відгукнулися, підтримали нових вчителів своєю активністю, нестримним бажанням стати співучасником творчого процесу. Цілком справедливо, наші конкурсанти отримали найвищі бали за проведені уроки.

11.03.2011 року відбулися урочистості з нагоди нагородження переможців обласного туру Всеукраїнського конкурсу «Учитель року-2011». Серед них в номінації «Початкові класи»

І місце – Побочна Олена Володимирівна (ПБГ)

ІІ місце – Ступак Олена Борисівна (ЗБГ)

Грамоти, подарунки, квіти, премії, оплески глядачів, щирі посмішки - все було в цей святковий день.

Управління освіти та Первомайський міський методичний кабінет вітає наших вчителів-переможців Конкурсу.

Безперечно, вчитель не готується до Конкурсу такого масштабу у гордій самотності, це колективна робота. Тому особливі слова подяки висловлюємо  педагогічним  колективам Первомайської багатопрофільної гімназії (директор Богачов О.П.) та Золотівської багатопрофільної гімназії (директор Радченко О.А.), що підтримували своїх  колег на шляху до перемоги!

Бажаємо всім учасникам Конкурсу, всім, хто був причетний до його підготовки і проведення, щастя і задоволення від життя, тепла і сонця, віри в успіх! Хай у кожного з нас буде більше світлих і радісних хвилин!

Цього ж дня проведено суперфінал Конкурсу, де змагалися вчителі, які посіли І місця в номінаціях: «Початкові класи», «Світова література», «Історія», «Німецька мова», «Образотворче мистецтво». Педагогам довелось представити себе загалу як особистість, як майстра своєї справи в конкурсі «Візитна картка», віддати пошану праці вчителя в конкурсі «Гімн професії».

Оголошено результати суперфіналу Конкурсу. Абсолютним переможцем суперфіналу журі визнало Побочну Олену Володимирівну, вчителя  початкових класів ПБГ. Попереду у неї нове випробування – третій (заключний)  тур Всеукраїнського конкурсу, який відбудеться в квітні 2011 року у місті Івано-Франківську.

Успіхів вам, шановна колего! Віримо, що в Ваших силах сягнути нових професійних вершин. Відкрийте у собі приховані потенційні можливості і з впевненістю крокуйте вперед.

Не зупиняйся , вчителю, не треба!

Іди вперед , бо в цьому суть життя.

Ти робиш чистим і безхмарним небо

Ти твориш віру в краще майбуття!

 

Хочеться вірити у те, що потреба здійснювати відкриття, займатися творчою діяльністю притаманна більшості педагогів, а це, в свою чергу, зробить освіту соціальною і духовною опорою життя.

Просмотров: 1648 | Добавил: Shaulska
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Вход на сайт


Погода

Поиск

Календарь
«  Март 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Сайты ОУ
  • НМЦРО ЛНР

  • Copyright MyCorp © 2024